Facebook je objavio kako će Instant Articles članci, koji korisnicima mobilnih uređaja omogućavaju da znatno brže pristupe sadržajima sa drugih sajtova direktno na Facebooku, od sada biti dostupni svim korisnicima njihove aplikacije na Androidu.

"Uzbuđeni smo što možemo objaviti kako svako ko koristi Facebook Android aplikaciju sada može pristupiti hiljadama Instant Articles članaka svaki dan u svom News Feedu. U kombinacij isa našim nedavnim lansiranjem Instant Articles opcije na iPhoneu, mediji sada mogu ponuditi brzo i imerzivno iskustvo čitanja stotinama miliona ljudi svakog dana, na dvije najpopularnije mobilne platforme na svijetu," stoji u zvaničnom saopštenju.

Instant Articles opcija je bila u beti već nekoliko sedmica, a o njoj smo pisali još u maju ove godine, dok je Facebook bio u pregovorima sa medijskim kućama čiji sadržaji su na kraju postali dostupni na popularnoj socijalnoj mreži u vidu Instant Articles članaka.

Iz Facebooka ističu kako se projektu već priključilo preko 350 medija iz cijelog svijeta, te kako dobar dio njih objavljuje nove Instant Articles članke svakog dana.

Kompletnu listu medija uključenih u projekat možete pronaći na ovoj adresi.

1/1