"Kharak umire, ali na dalekom i pjeskovitom jugu planete, otkrivena je neobična anomalija. Može li se spas za Kharak kriti u pustinji? Predvođeni izvršnim oficirom Rachel S'jet, Coalition of the Northern Kiithid šalje ekspediciju duboko iza neprijateljskih linija kako bi istražili pronađenu anomaliju, koja bi mogla zauvijek promijeniti sudbinu čovječanstva," stoji u saopštenju za javnost u kojem su Blackbird Interactive i Gearbox Software sinoć objavili kako će njihova najnovija igra, Homeworld: Deserts of Kharak, na PC stići već idućeg mjeseca.

Novi Homeworld je ujedno i prequel za kultne Relicove RTS-ove, koji su ove godine objavljeni u Remastered kolekciji, a zaigraćemo ga ga zaigrati puno ranije nego smo to očekivali - naime, Deserts of Kharak izlazi za nešto više od mjesec dana, 20. januara 2016.

1/1

Nažalost, za razliku od originalnog Homeworlda i njegovog nastavka, Deserts of Kharak će biti nešto klasičniji RTS, u kojem ćemo ratovati na površini planeta, a ne iznad njih i u kojekakvim nebulama i poljima asteroida.

Ako ništa, vašu armiju će činiti kako kopnene, tako i zračne jedinice, a razvojni tim obećava i raznolike mape - u igri ćemo se navodno sa protivnicima boriti na pješčanim dinama, ogromnim kraterima i raznoraznim kanjonima - usput tvrdeći kako ćemo svoj stil igre morati prilagoditi području u kojem se u tom trenutku nalazimo.

Pored singleplayera, Homeworld: Deserts of Kharak donosi i online multiplayer, a kako će to sve otprilike izgledati, možete otkriti u traileru koji vam donosimo u nastavku: