Nedugo nakon što smo objavili vijest o tome kako je Hideo Kojima konačno napustio Konami, iz Sonyja nam je stiglo i više nego zanimljivo saopštenje za javnost. 

Naime, Sony Computer Entertainment je danas potpisao dogovor sa Kojiminim novim timom, Kojima Productionsom, prema kojem će njihova prva igra na konzolama biti ekskluzivna za PlayStation 4. Ubrzo potom, jedan od community menadžera iz Sonyja je potvrdio kako će SCE zapravo izdati novu Kojiminu igru, te kako će ona nakon PlayStationa 4 stići i na PC.

"Historija PlayStationa je historija inovacija i velikih franšiza," izjavio je Andrew House, šef Sony Computer Entertainmenta, te dodao: "Hideo Kojima je ogroman dio te historije i zbog toga nam je izuzetno drago što je odlučio da svoj najnoviji projekat realizira u partnerstvu sa PlayStationom. Radujemo se budućoj saradnji sa njim na ovoj uzbudljivoj igri i želimo mu toplu dobrodošlicu u PlayStation porodicu."

1/1

Hideo Kojima je izjavio kako će "prihvatiti izazov" osnivanjem svog novog nezavisnot studija, te kako je oduševljen što može "krenuti na ovo putovanje sa PlayStationom".

"Ne mogu dočekati da, zajedno sa PlayStationom, kreiram igru koja će postati neodoljiva franšiza," istakao je Kojima.

Kojimina nova igra navodno neće imati veze sa otkazanim Silent Hillsom, kao ni sa Metal Gear franšizom, a iz Sonyja su istakli kako će biti riječ o nečemu "potpuno novom".