U kineskim medijima procurilo je još fotografija novog HTC-ovog smartphonea srednjeg cjenovnog ranga koji tek treba da bude predstavljen. Riječ je o HTC One X9 smartphoneu za kojeg se pretpostavlja da će zvanično biti predstavljen na Mobile World Congressu 2016, koji će se održati sredinom februara u Barceloni.

Fotografije i ovaj put prikazuju metalno kućište uređaja i generalno dopadljiv dizajn koji ne odskače od većine današnjih smartphonea koje imamo u ponudi.

Poznate su i neke specifikacije One X9 uređaja, pa se tako zna da je riječ o uređaju sa 5,5-inčnim ekranom full HD rezolucije, koji će dolaziti sa osmojezgrenim MediaTek 6795 procesorom i 2GB RAM-a te 16GB internog prostora za pohranu podataka. Pored ove verzije, uređaj će imati i drugu koja će sadržavati 3GB RAM-a i 16GB interne memorije.

HTC One X9 će imati Ultrapixel prednju kameru od 4MP (koja selfieje hvata i u uslovima niskog osvjetljenja) i stražnju od 13MP, bateriju od 3000 mAh, a imat će i podršku za 4G mrežu, Wi-Fi i Bluetooth.

1/1