U julu smo izvijestili o domaćoj avanturi iz prvog lica po imenu Fantasiam, koju na Unreal Engineu 4 pravi tim predvođen Zeničaninom Belminom Kozlićem. Gameplay trailer kojeg je level dizajner Belmin tada objavio privukao je pažnju regionalnih, ali i svjetskih medija prekrasnim dizajnom i grafikom, dok se o samoj igri znalo samo to da će biti zasnovana na istraživanju i slavenskoj mitologiji.

Belmin je sada objavio novi, šestominutni gameplay video Fantasiama, koji igru prikazuje čak i u boljem svjetlu nego prethodni gameplay trailer. Igrač će se slobodno kretati odlično dizajniranim okruženjem i prikupljati predmete potrebne za rješavanje zagonetki.

Posebno nam se sviđa to što svijet djeluje živo i dinamično te kao da igrač nije samo obični posmatrač, kao, naprimjer, u Dear Estheru. Osim toga, impresivno je s kojom lakoćom u šest minuta gameplaya stignete uživati u idiličnom šumskom okruženju i mističnom pećinskom hramu – ako čitava igra zadrži taj nivo raznolikosti i inspirisanosti, Fantasiam će biti omanji klasik. Uživajte:


6 minuta Fantasiam gameplaya

Također, Belmin je objavio i nove detalje o gameplayu i radnji. Fantasiam će nas tako staviti u ulogu poluboga Vaclara, koji mora otkriti svoju pozadinu i priču u "ogromnom svijetu podijeljenom na više regija". Misija vam je da pomognete slavenskom narodu koji se nalazi u opasnosti zbog međusobno zaraćenih bogova, a gameplay je prožet dilemama, čijim ćete razrješavanjem uticati na ishode narednih zadataka i cjelokupnu priču. Pored toga, igra će imati i roleplaying elemente u vidu poboljšavanja skillova.

Fantasiam bi trebao izaći u četvrtom kvartalu 2016. godine, a kako nam je Belmin rekao, s obzirom na ograničenost konzola, bit će objavljen ekskluzivno za PC, na Steamu. Vijesti o napretku razvoja igre možete pratiti i na njenoj Facebook stranici, dok na zvaničnom sajtu možete pročitati više o razvojnom timu, mahom lociranom u Bosni i Hercegovini.

Ispod možete uživati i u novim screenshotovima iz Fantasiama (screenshotove u većoj rezoluciji možete pronaći ovdje):

1/1