...i nudi im priliku da zadrže svoje besplatne gigabajte

Microsoft je krajem prošle sedmice uputio izvinjenje korisnicima OneDrivea koji su ostali bez svojih besplatnih 15GB/30GB prostora na ovom cloud servisu, ponudivši im priliku da zadrže te gigabajte bez dodatnih naknada.

Iz Redmonda su ovim potezom odgovorili na zahtjev preko 72.000 korisnika koji su zatražili nazad svoj prostor za pohranu podataka na cloudu, a bez kojeg su trebali ostati nakon novembarske najave kako će Microsoft ukinuti neograničen prostor na OneDriveu za Office 365 korisnike, odnosno ograničeni prostor od nekoliko desetaka gigabajta za sve ostale.

"U novembru smo donijeli poslovnu odluku da smanjimo limite na OneDriveu. Od tada smo jasno čuli naše Windows i OneDrive fanove i shvatamo njihove frustracije i razočarenje koje smo uzrokovali. Shvatili smo da je obavještenje protumačeno kao da optužujemo korisnike zato što koriste naše proizvode. Zbog toga nam je iskreno žao i voljeli bi se ispričati zajednici," izjavio je Douglas Pearce iz Microsofta.

Uz izvinjenje, Microsoft je postojećim korisnicima OneDrivea omogućio da zadrže svoj besplatan prostor na njihovom cloud servisu (koji može varirati od 15GB do 30GB, ovisno od toga da li su korisnici kombinovali osnovni paket sa bonusom koji se dobije backupom slika sa mobitela na OneDrive).

Sve što korisnici OneDrivea trebaju uraditi kako bi zadržalu svoje besplatne gigabajte je kliknuti na ovaj link do kraja januara. U suprotnom, njihov prostor će biti ograničen na 5GB, što će u budućnosti biti standard za sve druge korisnike servisa.

1/1