Kako prenosi WCCFTech, u AMD-u vjeruju da će PlayStation 4 i Xbox One iduće godine zabilježiti rekordne prodajne rezultate, kao i to da će aktuelna generacija konzola ostati na sceni sve do 2019. godine.

"Ako gledamo na prethodne godine i ako kažemo da životni ciklus konzola traje sedam godina, onda je 2016. nekako u sredini. Također treba zapamtiti, bazirano na informacijama koje imamo, da se PlayStation 4 konzola prodaje bolje nego ijedna druga PlayStation konzola u historiji. Samim tim je očigledno kako će se rast prodaje nastaviti i u 2016. godini, zbog čega sam ranije rekao da možemo očekivati još bolje ukupne prodajne rezultate za aktuelnu generaciju konzola u 2016. u odnosu na 2015. godinu," izjavio je na nedavno održanoj Raymond James Technology konferenciji AMD-ov CTO, Devinder Kumar.

Podsjećamo, AMD-ovi APU čipovi čine osnovu kako Sonyjevog PlayStationa 4, tako i Microsoftovog Xboxa One, a šuška se kako će obje navedene kompanije angažovati AMD za razvoj čipova namijenjenih idućoj generaciji svojih konzola.

1/1