Crowdfunding kampanja za Star Citizen je jedna od najdugotrajnijih, ali i najuspješnijih u industriji, što je još jednom potvrđeno proteklog vikenda. Naime, na zvaničnom sajtu igre je nedavno zabilježena uplata ko zna kojeg po redu backera, sa kojom je ukupna suma koju je Cloud Imperium Games prikupio za razvoj igre prešla cifru od 100 miliona američkih dolara.

Star Citizen još uvijek nema datum izlaska, a nedavno je ušao u Alpha 2.0 fazu, što je ujedno i verzija igre koju mogu zaigrati i sami backeri.

1/1

Također, vrijedi istaći kako je 8 od navedenih 100 miliona dolara prikupljeno u protekla dva mjeseca (ukupna suma se vrtila oko cifre od 92 miliona dolara kada smo zadnji put pisali o igri, osvrnuvši se na glumce koje je angažovao Cloud Imperium Games), kao i to da je svoju lovu u razvoj igre uložilo preko milion backera.

U nastavku možete pogledati i najnoviji trailer za igru, sa snimcima gameplaya iz Alpha 2.0 verzije, a ukoliko vas sve to zaintrigira, možete i sami postati backer - sve što trebate uraditi je otvoriti novčanik i zaputiti se na ovaj link.