Starring Kevin Spacey

Iako su se prvi trailer i detaljnije informacije o novoj Call of Duty igri očekivale tek u nedjelju, 4. maja, Activision je prije nekoliko sati objavio premijerni trailer za Call of Duty: Advanced Warfare, ko zna koji nastavak popularne FPS franšize i prvi nastavak na kojem radi novi Call of Duty tim, Sledgehammer Games.

Sudeći po akcijom nabijenom traileru, Advanced Warfare donosi futuristički setting sa vojnicima koji skaču i po nekoliko metara u vis i koriste posebne rukavice za penjanje po zidovima i ostalim vertikalnim površinama (a la Tom Cruise u posljednjoj Nemogućoj misiji), ogromnim robotima/mechovima, nevidljivim helikopterima i svijetom u kojem se za prevlast bore privatne vojne organizacije. U jednoj od glavnih uloga će se naći i Kevin Spacey, a za sada još uvijek nije poznato na kojim će se sve platformama igra pojaviti, iako su PC, PlayStation 4 i Xbox One više-manje zagarantovani.

Kada je riječ o konzolama stare generacije, nagađa se kako bi High Moon Studios, tim koji stoji iza prilično dobrih Transformers naslova (onih koji nisu bazirani na filmovima), mogao raditi na posebnoj verziji igre, ali ostaje da se vidi da li će biti riječ o zasebnom naslovu, ili portu Advanced Warfarea.

I da, osim trailera, Activision je objavio i datum izlaska - Call of Duty: Advanced Warfare se na tržištu očekuje 4. novembra ove godine.

UPDATE: Sudeći po Amazonovoj ponudi i reklamama na Xboxu, novi Call of Duty će se ipak pojaviti i u verzijama za staru generaciju konzola, tako da će igra na kraju biti dostupna za PC, PlayStation 3 i 4, te Xbox 360 i One.

1/1