Novi Hitman je ovih dana već stara vijest - fanovi odavno znaju kako se serijal vraća korijenima i kako prvi dio igre stiže u martu, kao i to da ćemo u mjesecima nakon toga dobivati nove nivoe i misije. No, ono što do ovog vikenda nismo znali je da će PlayStation 4 verzija igre stići sa posebnim bonus DLC-om prilično zanimljivog naziva - The Sarajevo Six.

Ali, prije nego se ponadate kako ćemo dobiti posebnu mapu smještenu u Sarajevu, imamo loše vijesti za vas - riječ je tek o nekoliko dodatnih misija smještenih na postojećim nivoima u igri (koji su razbacani po Francuskoj, Maroku, Italiji, Sjedinjenim Državama, Japanu i Tajlandu).

1/1

Kako kažu iz IO-Interactivea, The Sarajevo Six predstavlja "samostalne ugovore koji će Agenta 47 poslati na put oko svijeta u potjeri za šest bivših članova paramilitarne jedinice CICADA" i ekskluzivan je za PS4.

"Svaka od meta je vojnik kriv za činjenje brutalnih ratnih zločina. Mnogo godina kasnije, sudbina ih konačno stiže," stoji u postu koji je Travis Barbour iz IO-Interactivea objavio na PlayStation Blogu.

A osim što su predstavili The Sarajevo Six DLC, developeri su proteklog vikenda najavili i betu, koja na PlayStationu 4 počinje 12. februara, dok će je PC igrači moći zaigrati sedam dana kasnije - 19. februara 2016.

Hitman stiže na PlayStation 4, PC i Xbox One 11. marta iduće godine, a najnoviji trailer za igru možete pogledati u nastavku: