Kada su Square Enix i Sony na E3-u objavili teaser trailer za dugo očekivani Final Fantasy VII Remake, nismo ni sanjali da ćemo svega nekoliko mjeseci kasnije dobiti i prvi gameplay video (moglo bi se reći da smo usljed višegodišnjeg iščekivanja Final Fantasyja XV postali malo skeptični).

No, Square i Sony su nas proteklog vikenda na PSX-u ponovo iznenadili, objavivši dvominutni gameplay trailer iz igre o kojoj fanovi Final Fantasyja maštaju cijelu jednu deceniju.

1/1

Naravno, tu su neki dobro poznati likovi, uključujući neizostavnog Clouda i njegovog kompanjona Barreta, mračne midgarske ulice, kao i neke od protivnika i bossova sa kojima ćemo se moći sukobiti na samom početku igre.

A kada smo već kod sukoba sa protivnicima, trailer koji možete pogledati u nastavku je potvrdio ono što su mnogi i pretpostavljali - borba je iz active time battle sistema prešla u novi baziran na borbi u stvarnom vremenu (nešto više informacija o igri, kao i sistemu borbe, možete pronaći u ovom videu).

Final Fantasy VII za sada nema čak ni okvirni datum izlaska, a jedina trenutno potvrđena platforma na kojoj će se igra pojaviti je PlayStation 4.