Ubisoft je na sinoć održanoj The Game Awards dodjeli nagrada objavio prvi gameplay trailer za svoj nadolazeći izlet u kameno doba, poznatiji kao Far Cry Primal.

Igra na prvi pogled izgleda prilično zanimljivo - zaboravite na automatska oružja, kojekakva vozila i penjanje po radijskim tornjevima, jer ćemo se ovaj put oslanjati na primitivna oružja, ali i nešto puno zanimljivije - pripitomljavanje raznih divljih životinja.

1/1

Sabljozube tigrove, medvjede i vukove ćemo tako moći nahuškati na protivnike, dok ćemo za izviđanje neprijateljskih kampova koristiti sove, sa kojima ćemo obilježavati pojedinačne protivnike. Naravno, ni ovaj Far Cry nije mogao proći bez crafting sistema i prikupljanja XP poena, a tu su opet i neki dobro poznati skillovi iz prethodnih nastavaka, poput takedown poteza koji rade kako na jednom, tako i na više protivnika.

I dok ćete u zvaničnom gameplay traileru vidjeti samo neke od navedenih elemenata gameplaya (uz lov na mamute praćen za Ubisoft standardno dobrim izborom muzike), sa većinom njih se možete upoznati u preview videu koji je objavila Gametrailers ekipa.

Far Cry Primal stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One 23. februara iduće godine.