Nakon što nas je obradovala sa najavama The Last Guardiana, Shenmuea III i Final Fantasy VII Remakea, 2015. bi mogla završiti sa još jednim ugodnim iznenađenjem - yep, stižu nam Psychonautsi 2! To jeste, stižu nam ako Double Fine u idućih tridesetak dana na crowdfunding platformi Fig prikupi traženu svotu od 3,3 miliona američkih dolara.

Deset godina nakon izlaska originalnih Psychonautsa, Double Fine je konačno spreman da se vrati u svoj ludi svijet tajnih agenata koji obavljaju misije u tuđim umovima. Kako kažu, priča će i ovaj put pratiti Raza, koji će sada dobiti priliku da posjeti sjedište svoje organizacije, gdje će shvatiti da ga oni trebaju puno više nego što on treba njih.

1/1

Sjedište Psychonautsa će nam pri tome u igri poslužiti kao glavna baza, odakle ćemo pristupati novim svjetovima umovima ljudi kojima treba pomoći da se riješe svojih unutrašnjih demona.

Od ostalih gameplay detalja, Double Fine je obećao još i povratak nekih starih skillova, ali i neke potpuno nove, sa kojima ćemo rješavati nove probleme i zagonetke.

Fig kampanja za Psychonautse 2 će trajati još 34 dana, a igra bi osim na PC-u, trebala biti dostupna i na PlayStationu 4 i Xboxu One.

Također, vrijedi napomenuti kako će crowdfunding kampanja i razvoj Psychonautsa 2, kao i u slučaju Broken Agea, biti praćeni posebnom dokumentarnom serijom dostupnom kako backerima u vidu downloada, tako i svim drugim zainteresovanim igračima, koji će je moći pronaći na YouTubeu.