AMD je sinoć na Autodesk University 2015 eventu predstavio svoju najnoviju FirePro profesionalnu grafičku karticu, namijenjenu upotrebi u radnim stanicama svih veličina kućišta.

Prema riječima ekipe iz AMD-a, FirePro W4300 je optimizovana za najnovije CAD aplikacije, uključujući između ostalih i Autodesk AutoCAD, Inventor, CATIA i Siemens NX.

"Inžinjeri i profesionalci su sada u prilici da u svojim projektima na efikasan način rade sa modelima velike geometrijske kompleksnosti i da na njih primjenjuju GPU-akcelerisane osobine," stoji u zvaničnom saopštenju, a iz AMD-a dodaju kako korisnici sada "mogu povećati svoju produktivnost vizualizacijom workflowa na do šest monitora, sa rezolucijama i do 4K i 5K".

Što se tiče specifikacija, FirePro W4300 donosi 4GB GDDR5 memorije, četiri DisplayPort 1.2a porta, te podršku za AMD-ove Eyefinity i FreeSync tehnologije. Tu je još i podrška za OpenCL 2.0, a vrijedi istaći i to kako kartica troši svega 50W - ili manje u stanju mirovanja, zahvaljujući PowerTune i ZeroCore Power tehnologijama.

Novi modeli FirePro kartica su već u proizvodnji, a dostupnost kod velikih OEM proizvođača radnih stanica je planirana za 2016. godinu.

1/1