Google je nedavno na zvaničnom Google Chrome blogu objavio kako će njihov browser na Androidu korisnicima omogućiti da uštede dragocjene megabajte mjesečnog limita uz novi Data Saver mod.

"Pristup mobilnim web stranicama na sporim konekcijama može biti naporan: troši vam megabajte mjesečnog limita, a obraćanje pažnje na potrošeni limit zahtijeva dodatno vrijeme i napor. Sa tim na umu, kreirali smo Data Saver mod, koji smanjuje količinu podataka koje Chrome preuzima sa weba kada posjećujete razne web stranice," stoji u saopštenju objavljenom na Google Chrome blogu.

Aktiviranjem Data Saver moda, Chrome će na sporim konekcijama učitavati web stranice, ali ne i slike sa njih, što će vam omogućiti ne samo da brže pristupite željenim stranicama, već i da uštedite do 70% megabajta koje bi inače potrošili njihovim učitavanjem. Naravno, nakon što Chrome sa aktiviranim Data saver modom učita neku stranicu, korisnik će na raspolaganju imati i opciju da aktivira učitavanje pojedinačnih, ili svih slika sa nje.

1/1