Razer i Lenovo su nedavno objavili da će se udružiti kako bi zajedno kreirali i na tržište izbacili posebnu seriju gaming uređaja i računara.

Konkretni planovi podrazumijevaju lansiranje posebnih 'Razer Edition' modela gaming uređaja iz Lenovo Y serije, prilikom čega će navedene kompanije kombinovati "proizvodne pogone, distribucioni lanac i kontakte sa kanalima distribucije" koje ima Lenovo sa "imerzivnom tehnologijom i ekspertizom" koju ima Razer.

"PC gaming danas nudi bogata i imerzivna iskustva - djelomično zahvaljujući i naprednim grafičkim performansama, superiornom procesiranju i periferiji dizajniranoj specifično za igranje. Lenovo će iskoristiti svoju ekspertizu u dizajnu i inžinjeringu, dok će Razer poboljšati imerzivno iskustvo za igrače. Svi nadolazeći Lenovo Razer Edition uređaji će biti ko-brendirani i u njima će se ogledati oštri izgled Lenovo Y serije i ikonični Razerovi elementi poput podesivih Chroma svjetlosnih efekata," stoji u zvaničnom saopštenju objavljenom na Razerovom sajtu.

Kako prenosi Engadget, prvi zajednički proizvod Razera i Lenova će biti Lenovo Razer Edition desktop računar koji možete vidjeti na donjoj slici, a čije je detaljnije predstavljanje najavljeno za idući CES.

1/1