Iako je već odavno poznato kako će Star Wars Battlefront u toku idućih 12 mjeseci dobiti četiri plaćena DLC-a sa dodatnim mapama, modovima i igrivim herojima, EA je danas objavio kako u budućnosti planira izbaciti i neke besplatne mape i dodatke za igru.

Kako prenosi Eurogamer, na zvaničnom Battlefront sajtu je nedavno osvanulo obavještenje u kojem se navodi: "U igru ćemo tokom idućih mjeseci, pored sadržaja iz Season Passa, ubaciti još više stvari koje volite, poput novih mapa i Star karata - i to besplatno."

1/1

Pretpostavlja se kako ovo podrazumijeva više dodatnih mapa od onih koje je EA već obećao, a koje će biti smještene na planeti Jakku.

Podsjećamo, Jakku ste nakratko mogli vidjeti u prvom traileru za novi Star Wars film (sjećate se prve scene iz trailera, sa srušenim Star Destroyerom?), a pored dvije nove mape na njoj, Battle of Jakku DLC donosi i novi igrivi mod, nazvan Turning Point, u kojem će Pobunjenici napadati Imperiju, pokušavajući osvojiti tri kontrolne tačke prije nego što im istekne vrijeme.

Teaser za Battle of Jakku možete pogledati u nastavku, a čim se dočepamo samog Battlefronta, na našem sajtu možete očekivati i prve utiske iz igre.