Nakon što su početkom mjeseca predstavili svoj "mini operativni sistem" za Radeon grafičke kartice, nazvan Radeon Software, iz AMD-a su danas isti konačno i ponudili krajnjim korisnicima.

Iz AMD-a ističu kako će prva verzija njihovog novog grafičkog softvera koji mijenja stare Catalyst drajvere, Radeon Software Crimson Edition, ponuditi "12 novih i unaprijeđenih sposobnosti, do 20 procenata bolje grafičke performanse, podesivost kojom se može ostvariti gotovo duplo veća ušteda u potrošnji energije".

"Kako je ljudima softver primarni način interakcije sa našim proizvodima, on zaslužuje da bude najviši prioritet i ubuduće je upravo to ono što ćemo i raditi; počevši od Radeon Software Crimson Edition verzije pružićemo softver koji je lak za upotrebu, pun korisnicima bitnih opcija," izjavio je Raja Koduri, jedan od čelnika AMD-ove Radeon Technologies Group organizacione jedinice.

Više detalja o Radeon Softwareu i njegovoj Crimson Edition verziji možete pronaći ovdje, dok je sam softver dostupan za download sa ovog linka.

1/1