Karte za premijeru novog Star Warsa su rezervisane, pare na simpatičnog BB-8 droida su bačene, a Star Wars Battlefront vam je već uveliko dio dnevne rutine, pa se pitate šta još uraditi kako bi se pripremili za decembarsku Star Wars maniju? Well, an answer for you, Google has.

Kako prenosi Engadget, Google je pokrenuo novu promotivnu kampanju za Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, u kojoj svojim korisnicima omogućava da ukrase raznorazne Google servise sa Star Wars temama.

1/1

Awaken the Force Within kampanja vam na izbor nudi Light i Dark Side, a nakon što izaberete svoje heroje na ovom linku, primjetićete kako recimo vaš Gmail sada ima novu pozadinu, te da je loading bar zamijenio crveni (ili plavi, ako ste dobričina) lightsaber. A prije nego se upitate zašto vam neka od novih tema ne radi, svakako bacite pogled i na oficijelni FAQ, u kojem će vas Google uredno obavijestiti kako nekim promjenama treba i par sati da stupe na snagu.

Anyways, Star Wars manija se nastavlja, a mi smo spremni kako za Battlefront, tako i za The Force Awakens. Sad još samo da nađemo Star Wars: Episode V soundtrack na Spotifyu...