Upravo ste raskinuli sa svojim donedavnim partnerom, ali ih ne želite izbrisati sa svoje liste prijatelja na Facebooku, iako znate da će vas svaki njihov post bosti u oči? Nikakav problem - popularna socijalna mreža će uskoro dobiti nove opcije koje će vam biti od pomoći u takvim situacijama.

Kako prenosi The Next Web, Facebook je korisnicima svoje mobilne aplikacije u Sjedinjenim Državama ponudio opciju automatskog sakrivanja aktivnosti bivših partnera na News Feedu.

Korisnici Facebooka će tako nakon raskida i postavljanja relationship statusa na 'Single' sada moći podesiti i opciju automatskog sakrivanja postova osobe sa kojom su bili u vezi. Pored toga, moći će ograničiti i prikazivanje vlastitih postova na News Feedu svojih bivših partnera, a moći će ograničiti privatnost fotografija na kojima su tagovani zajedno sa svojim bivšim partnerom, tako da im mogu pristupiti samo osobe koje su tagovane na tim fotografijama.

Nove opcije za sakrivanje aktivnosti bivših partnera su za sada dostupne samo korisnicima Facebook aplikacije u SAD-u, a nakon što Zuckerberg & co. prikupe dovoljno feedbacka, trebali bi ih ponuditi i korisnicima Facebooka u drugim državama.

1/1