Microsoft je nedavno na Connect (); 2015 virtuelnom eventu za developere objavio kako će njihov code editor Visual Studio (VS) Code od sada biti open source, prenosi ZDNet.

Visual Studio Code radi na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima, a njegova beta verzija je bila dostupna zainteresovanim developerima još od aprila ove godine.

Visual Studio Code podržava i ekstenzije, a u beta verziji je bila dostupna i posebna "prodavnica" ekstenzija, na kojoj je već sada moguće pronaći 60 različitih ekstenzija.

Pored toga, Microsoft je na Connectu najavio i novi Visual Studio bundle, nazvan Visual Studio Dev Essentials, koji će uz besplatnu Visual Studio Community verziju programa ponuditi i različite resurse, kao što su prioritetni pristup forumu za podršku, Visual Studio Code i novi Visual Studio Team Services (donedavno poznatiji pod imenom Visual Studio Online), Parallels Desktop za Mac, ili recimo trening za Pluralsight, Wintellect i Xamarin.

Također, vrijedi istaći kako će Microsoft 30. novembra objaviti i Visual Studio 2015 Update 1 i Team Foundation Server 2015 Update 1.

Više detalja o novitetima sa Connecta možete potražiti na ovoj adresi.

1/1