Google je sinoć objavio kako će korisnici različitih Android uređaja uskoro na raspolaganju imati opciju streamanja određenih Android aplikacija direktno iz rezultata pretrage - bez potrebe da downloaduju i instaliraju samu aplikaciju koju žele koristiti.

Iz Googlea tvrde kako su sa indeksiranjem sadržaja različitih aplikacija počeli prije dvije godine - i to kako bi korisnicima jednog dana omogućili da iz Google pretrage mogu jednostavno i brzo doći do najboljih rezultata, neovisno od toga da li su isti sakriveni negdje na webu ili u nekoj aplikaciji. Pored toga, Google se pohvalio kako danas u svom indeksu imaju preko 100 milijardi "dubokih" linkova iz različitih aplikacija, uključujući i Facebook, Instagram i Pinterest.

Kao primjer streamanja aplikacija, Google je naveo situaciju u kojoj korisnik želi na brzinu rezervisati hotel za idući poslovni put, prilikom čega će mu Google u rezultatima pretrage ponuditi i sadržaje iz HotelTonight aplikacije, kao i mogućnost da streama kompletnu aplikaciju, te da je isproba i koristi bez da je instalira na svoj telefon.

1/1