Prije nekih dvadesetak dana smo bili ubijeđeni kako ćemo krajem februara zaigrati ne samo dugo očekivani Mirror's Edge Catalyst, već i još interesantniji Deus Ex: Mankind Divided.

No, okrutna sudbina nas nije htjela razočarati - prvo smo krajem oktobra saznali kako će novi Mirror's Edge umjesto u februaru, stići tek u maju 2016. godine, a sada nam slične vijesti stižu i iz Eidosa, koji je odgodio izlazak novog Deus Exa za skoro pola godine.

Naime, Deus Ex: Mankind Divided ćemo tako umjesto 23. februara, zaigrati tek 23. avgusta iduće godine.

"Cilj nam je da [Deus Ex: Mankind Divided] bude nastavak dostojan Human Revolutiona i da bude bolji od njega u svakom mogućem pogledu. Znam da su očekivanja ekstremno visoka i zbog toga ne želimo samo da ih ispunimo, već i da ih nadmašimo. Sigurni smo u igru i ponosni smo na ono što smo do sada napravili. Ali, kada smo je zaigrali u njenoj cijelosti, vidjeli smo da će joj trebati još malo vremena u postprodukciji kako bi dodatno ispeglali određene elemente i ispunili naše visoke standarde. A kako bi to postigli, morali smo da pomjerimo izlazak igre za 23. avgust 2016." izjavio je David Anfossi, šef razvojnog tima Eidos Montreal.

Naravno, platforme na kojima ćemo igrati Mankind Divided su ostale iste, tako da se novom Deus Exu mogu radovati kako PC igrači, tako i konzolaši.

1/1