Kako prenosi Engadget, Microsoft je objavio da njihov alat za pokretanje Android aplikacija na Windowsu 10 još uvijek "nije spreman".

Podsjećamo, Microsoft je ranije ove godine predstavio Windows Bridge for Android, alat koji je u biti emulator koji korisnicima Windowsa 10 omogućava da na svom operativnom sistemu pokrenu Android aplikacije.

Spomenuti alat, kodnog imena Project Astoria, je dio većeg projekta sa kojim se Microsoft nada da će kreatorima online, iOS i Android aplikacija omogućiti da ih što jednostavnije konvertuju u aplikacije koje će raditi na Windowsu 10. Međutim, sudeći po uklanjanju Android podsistema iz najnovije preview verzije Windows 10 Mobile operativnog sistema, kao i po gašenju Project Astoria foruma, izgleda da je Android dio projekta u problemima.

Sa druge strane, prema pisanju Windows Centrala, Project Islandwood, alat za prebacivanje iOS aplikacija na Windows 10, radi i više nego dobro, te ga u posljednje vrijeme navodno koristi i Facebook - i to za kreiranje svoje nove Windows 10 Facebook aplikacije.

1/1