Nakon velikog uspjeha Windows Insider programa, Microsoft je sada voljan da sličan program za testiranje novih verzija svog softvera ponudi i korisnicima Office aplikacija.

Kako prenosi ZDNet, Microsoft je objavio kako će u Sjedinjenim Državama u skorijoj budućnosti lansirati Office Insider, program koji će zainteresovanim Office 365 Home, Office 365 Personal i Office 365 University korisnicima omogućiti da testiraju nove verzije Office 2016 aplikacija za Windowse prije njihovog zvaničnog lansiranja.

Pored toga, Office Insider će biti dostupan i za Android verzije Office aplikacija, kao i za korisnike Windows 10 Mobile uređaja, koji će im pristupati putem Windows Insider programa. A ukoliko koristite Office 365 na Macu, mogućnost testiranja novih Office 2016 aplikacija će vam biti ponuđena tokom idućih nekoliko mjeseci.

Među prvim novim opcijama koje će moći isprobati članovi Office Insider programa su Designer i Morph dodaci za PowerPoint 2016, a sve one koji ne žive u SAD-u će obradovati podatak kako će učešće u programu biti omogućeno i internacionalnim korisnicima, iako za sada nije poznato kada će se tačno to desiti.

Više detalja o programu možete pronaći na ovom linku.

1/1