Facebook je sinoć predstavio Notify, svoju novu mobilnu aplikaciju za prikaz odabranih notifikacija na lock screenu.

"Notifikacije postaju jedan od primarnih načina na koji ljudi saznaju nove stvari, neovisno od toga gdje se nalaze. Danas predstavljamo Notify, našu novu aplikaciju koja vam na vrijeme donosi notifikacije o stvarima koje su vam bitne, od izvora koje volite - i sve to na jednom mjestu," stoji u postu objavljenom na Facebook Newsroomu.

Notify će korisnicima omogućiti da sami odaberu i podese kategorije iz kojih žele primati notifikacije na lock screenu, a potom će ih preuzimati iz posebnih "stanica".

Kao primjeri ovih stanica su navedeni The Daily AM Forecast, na kojoj ćete pronaći lokalnu vremensku prognozu sa Weather Channela ili recimo Breaking News, koja će prikazivati najnovije vijesti sa CNN-a.

Pored notifikacija, Notify će korisnicima nuditi i preporuke stanica zasnovane na njihovim Facebook profilima i interesovanjima, što bi im trebalo "olakšati pronalazak novih stanica u bilo kojem trenutku".

Notify je za sada dostupan samo u verziji za iOS i samo za korisnike u Sjedinjenim Državama, a više informacija o samoj aplikaciji možete pronaći na ovom linku.

1/1