Iz Reddita stiže vijest o uvođenju novog sistema suspenzije trolova i spamera. Tako će shadowbanovi biti zamijenjeni novim sistemom, u kojem će korisnike moći suspendovati isključivo Redditovi zvanični administratori, a ne i moderatori subreddita.

I dok korisnici koji bi dobili shadowban neko vrijeme ne bi ni bili svjesni da su banovani, pošto su mogli vidjeti svoj korisnički profil, kao i sadržaj koji su postavili na sajt - od sada će isti dobivati blagovremene notifikacije u inbox i na naslovnu stranicu u kojima će biti obaviješteni o razlogu suspenzije i njenom trajanju.

Suspendovani korisnici neće moći glasati i komentarisati postove, niti će moći slati privatne poruke ostalim korisnicima. A, oni koji se odluče žaliti na odluku o suspenziji, mogu se obratiti administratorima direktno, tako što će odgovoriti na privatnu poruku kojom su obaviješteni o suspenziji.

Iz Reddita smatraju da je ovaj novi sistem suspenzija transparentniji u odnosu na prošli, te da je više prijateljski nastrojen prema korisnicima. Više o novom pravilniku možete pročitati ovdje.

1/1