Slavni kompozitor, producent i pionir elektronske muzike, Jean-Michel Jarre, za Native Instruments je objasnio na koji način je evolucija elektronske muzike uticala na njegov rad i kako današnja muzička tehnologija pomaže producentima.

Jean-Michel se tako prisjeća kako je davno prodao gitaru kako bi nabavio EMS VCS3 sintisajzer, a poslije prešao na Pro-Tools, korištenje preseta i druge pogodnosti moderne muzičke tehnologije koja svim kompozitorima danas olakšava rad. Osim toga, objasnio je i koji je to tačan momenat bio kada je shvatio da softverski instrumenti – tj. pluginovi – imaju kredibilitet za profesionalnu muzičku produkciju.

Kompozitor je također naglasio da to govori nezavisno, čisto kao muzičar, a ne da napravi reklamu Native Instrumentsu, kompaniji koja se već odavno bavi proizvodnjom softverskih instrumenata i produkcijske opreme. On pojašnjava da danas, kako odmiče dalje u produkciji, sve više koristi softverske pluginove u kombinaciji sa Ableton Liveom – više nego svoje hardverske instrumente i konzole.

Ukoliko vas zanima muzička produkcija "kod kuće", obavezno pogledajte ovaj video:


 

1/1