Nakon što su nas na E3-u iznenadili najavom Fallouta 4 i vijestima kako ga nećemo čekati cijelu vječnost, objavivši kako igra izlazi već u novembru, iz Bethesde su sada, nekoliko dana uoči izlaska, objavili i njen launch trailer.

Ako se ne varamo, novi trailer nam daje prvi detaljniji uvid u priču igre i frakcije sa kojima ćemo se moći sukobiti (i kojima ćemo se vjerovatno moći pridružiti), a tu su ponovo i scene apokalipse, koju će igrači ovaj put moći i sami preživjeti, prije nego ih igra baci u postapokaliptičnu bostonsku pustoš.

1/1

Osim različitih frakcija i likova, trailer prikazuje i dobro poznatu akciju u stilu Fallouta 3 - sve sa napucavanjem iz prvog i trećeg lica, ali i korištenjem VATS-a - a tu su i neki novi protivnici, koji izgledaju kao da su stigli iz Doom univerzuma.

Trailer možete pogledati u nastavku, a onda nam se slobodno pridružite u iščekivanju izlaska igre, koja na PC, PlayStation 4 i Xbox One stiže 10. novembra (drugim riječima, u idući utorak, čisto da ne gledate na kalendar).