Dropbox je objavio da pokreće novu Enterprise skupinu usluga za cloud pohranu podataka, namijenjenu velikim kompanijama koje moraju upravljati i desecima hiljada zaposlenika. Kako kažu u kompaniji, Enterprise ponuda sadrži iste sigurnosne i administratorske opcije, te alate za kolaboraciju kao i Dropbox Business. 

Enterprise administratorima omogućuje nadgledanje upotrebe Dropboxa od strane svakog pojedinačnog zaposlenika, kao i načina na koji zaposlenici koriste Dropbox sa vanjskim saradnicima.

Također, korisnici Enterprise paketa će imati "neograničen pristup Dropbox API-ju kako bi glatko integrisali Dropbox sa postojećim IT sistemima". U ovome će im pomoći i Dropboxov tim stručnjaka.

I konačno, kao dio lansiranja nove usluge, Dropbox je i Enterprise i Business korisnicima omogućio rani pristup novim sigurnosnim mogućnostima. Kao prvo, tu je mogućnost suspendovanja Dropbox accounta zaposlenika koji je (privremeno ili za stalno) napustio kompaniju.

Kao drugo, administratori se mogu logirati kao određeni korisnik u njegov account u cilju praćenja njegovih aktivnosti i osiguravanja kompanijskog rada.

I kao treće, mogućnost brendinga omogućuje firmama da dodaju svoj logo na stranice sa linkovima na podijeljeni sadržaj.

Zainteresovane firme mogu Dropbox kontaktirati ovdje.

1/1