Vrijeme je za novu verziju Avast Antivirusa, koji je većini korisnika poznat po ultra-popularnoj besplatnoj verziji. Jedan od najvećih noviteta Avasta 2016 je alat za organizovanje lozinki, koji je od sada integrisan i u besplatnu verziju antivirusa. Osim unošenja lozinki tamo gdje je je to potrebno, ovaj dodatak vam također može generisati sigurne lozinke te ih sinhronizovati na vašim mobilnim uređajima.

Dalje, plaćene verzije Avasta od sada sadržavaju SafeZone browser za zaštitu online kupovine. Ovaj browser radi povećanja nivoa sigurnosti online transakcija ima integrisan i ad-blocker.

Minimum za korištenje Avasta je Windows XP SP3, a osim besplatnog antivirusa, koji je, kako smo i navikli kod Avasta, bogat opcijama i modulima, na raspolaganju imate i komercijalni Pro Antivirus, kao i Internet Security te Premier pakete.

Pro Antivirus se od besplatnog izdanja razlikuje po tome što ima zaštitu od phishinga i SafeZone, dok Internet Security i Premier imaju firewall i alat za trajno brisanje fajlova. Pro Antivirus košta 35 dolara, Internet Security je 40 dolara, a Premier 50 dolara.

Nove verzije Avast sigurnosnih alata možete skinuti preko zvaničnog sajta, a na njemu se nalazi i jedna zanimljivost – polje u koje možete upisati neku lozinku, nakon čega ćete biti obaviješteni koliko godina bi trebalo da se ona razbije.

1/1