AMD-ova dvizija za EMEA regiju, koja uključuje Evropu, Bliski Istok i Aziju, je danas dobila novog predsjednika, a čast da vodi regionalnu diviziju kompanije je dobio Darren Grasby. 

"EMEA je za AMD ključni region sa širokim setom važnih klijenata, partnera i tržišta. Darren je dokazani lider i idealna je osoba za proširivanje odnosa sa kupcima, partnerima i dioničarima u cjelokupnom EMEA regionu i u mnogome će pomoći u ostvarivanju naših dugoročnih poslovnih ciljeva," izjavila je predsjednica i izvršna direktorica AMD-a, Dr. Lisa Su. 

Grasby je u AMD-u od 2007. godine, a do sada je bio zaposlen u britanskom odjelu kompanije, gdje je vodio organizaciju zaduženu za pokrivanje Evrope i tržišta poput Bliskog Istoka i Rusije, a iz AMD-a ističu kako je bio "ključna osoba u organizaciji spajanja prodajnih kanala u EMEA regionu u jedan tim", ali i "povećanju prodaje u cijelom EMEA regionu". 

"Tokom prethodnih osam godina, Darren se pokazao kao efektivan i rezultatima vođen lider. Ova nova pozicija će mu omogućiti da proširi svoj utjecaj i doseg u podršci AMD-ovih kupaca, partnera i zaposlenika. Također će u regionu promovisati i unaprijediti naš značaj i reputaciju pionira inovativnih tehnologija, dodala je Su, dok je sam Grasby izjavio: "Prava mi je čast što preuzimam ovu novu poziciju, naročito što će mi ona omogućiti da promovišem AMD-ovo tehnološko liderstvo i što će mi omogućiti da istaknem inovacije koje su centralna AMD-ova poslovna filozofija u svim geografskim regionima."

1/1