Google je na zvaničnom Gmail blogu objavio kako će svoju Inbox aplikaciju uskoro obogatiti sa jednom novom opcijom, nazvanom Smart Reply.

Smart Reply će korisnicima omogućiti da brzo i jednostavno odgovore na mailove sa kratkim porukama koje je generisao sam Inbox. Kako kažu iz Googlea, Smart Reply će pokušati predvidjeti na koje mailove iz vašeg inboxa može odgovoriti sa kratkim porukama, te će generisati do tri odgovora, nakon čega će vam ih prezentirati, a na vama je da odaberete onaj koji vam se sviđa (ukoliko već ne želite sami otipkati cijelu poruku).

Iz Googlea ističu kako je proces kojim Inbox stiže do automatski kreiranih odgovora prilično složen, te kako je Inbox sposoban naučiti da prepoznaje mailove na koje korisnik treba odgovoriti kako bi generisao odgovore napisane prirodnim jezikom (detaljniji opis procesa možete pronaći na Google Research blogu).

Smart Reply će postati dostupan korisnicima Inboxa i na iOS-u i na Androidu tokom idućih nekoliko sedmica i za sada će, očekivano, biti sposoban da kreira poruke samo na engleskom jeziku.

1/1