Xtouch je novi smartphone kineske kompanije Bluboo, čiji je stražnji panel izrađen pomoću 3D printera i koji dizajnom mnoge podsjeća na Samsungov Galaxy S6 Edge.

Ovaj smartphone ima i jednu zanimljivu "karakteristiku": u demonstracijskom videu koji ćete pronaći na kraju članka, Xtouch djeluje neuništivo. Naime, kako bi dokazali njegovu otpornost na različite vrste udaraca, iz Blubooa su ga u videu podvrgli udarcima čekića, a Xtouch je i nakon udarca nastavio raditi kao i do tada. Mada, moramo naglasiti da Xtouch nije primio direktan udarac čekićem, nego je preko njega stavljen komad tanjeg cementnog bloka.

Što se tiče specifikacija, Xtouch ima 5-inčni ekran rezolucije 1080p, osmojezgreni MediaTek procesor, 3GB RAM-a i 32GB internog prostora za pohranu podataka, uz podršku za Micro SD karticu za njegovo povećanje. Pored nabrojanog, Xtouch ima 13-megapikselnu stražnju i 8-megapikselnu selfie kameru, a pokreće ga modifikovani Android 5.1 OS.

Xtouch je trenutno dostupan za prednarudžbe po cijeni od 100 dolara, ali ovo vrijedi samo za prvih 3000 naručitelja. Kasnije će se cijena popeti na 150 dolara - što je i dalje jeftino.


 

1/1