U potezu koji nas je prilično iznenadio - i to više nego ugodno - Treyarch je sinoć objavio kako će iduće godine lansirati modding i mapping alate za svoj najnoviji FPS, Call of Duty: Black Ops 3.

Očekivano, alati za modiranje igre i kreiranje novih mapa će biti ekskluzivni za PC verziju igre, a iz Treyarcha navode kako im je ostalo još "puno posla" koji trebaju završiti prije nego budu mogli lansirati spomenute alate, sa kojima će igrači moći:

- kreirati nove mape i game modove
- slobodno pokretati Unranked dedicated servere sa modiranom verzijom igre
- pregledati listu Unranked servera sa modiranom verzijom igre u Unranked Server Browseru

Closed alpha test modding i mapping alata za Black Ops 3 bi trebao početi u martu 2016. godine.

1/1

A dok čekamo mart i lansiranje modding alata, Treyarch i Activision su nas odlučili podsjetiti na svoju staru praksu objavljivanja live action trailera za Black Ops - znate onih koji govore kako svako od nas ima vojnika u sebi, dok u pozadini sviraju Rolling Stonesi? Eh upravo takav smo dobili i ove godine, a možete ga pogledati u nastavku.

P.S. Prije nego što cinično prokomentarišete kako biste radije vidjeli kakav gameplay trailer, dozvolite da vas uputimo na ovu adresu, gdje možete vidjeti nedavno objavljeni gameplay launch trailer. Nema na čemu!