...bar ne do 2020.

Google je početkom ove sedmice objavio kako ne planira odustati od daljeg razvoja svog Chrome OS operativnog sistema - bar ne do 2020. godine, prenosi The Register.

Naime, kompanija iz Mountain Viewa je obećala "regularni softverski ciklus od šest sedmica i garantovane automatske nadogradnje" koje će stizati u idućih pet godina.

"Tokom proteklih nekoliko dana, došlo je do zabune oko budućnosti Chrome OS-a i Chromebooka, zasnovane na spekulaciji da će Chrome OS biti spojen sa Androidom," izjavio je Hiroshi Lockheimer, podpredsjednik Googleove divizije koja se bavi Androidom, Chrome OS-om i Chromecastom.

No, ubacivanje nekih od funkcija i opcija sa Androida u Chrome OS je nešto što Google zaista želi uraditi, potvrdio je Lockheimer, navodeći kao primjer prošlogodišnje lansiranje App Runtimea za Chrome (ARC), alata koji Chromebook prenosnicima omogućava pokretanje Android aplikacija.

"Planiramo izbaciti još više opcija i nadogradnji za Chrome OS, poput novog media playera, osvježenih vizuala zasnovanih na Material Designu, poboljšane performanse a, naravno, fokusiraćemo se i na sigurnost," istakao je Lockheimer.

1/1