Omiljeni serijal svih okorjelih ljubitelja naučne fantastike i tehnologije, Star Trek, dobija novu seriju, prvu nakon otkazivanja Enterprisea 2005. godine. U Star Trek, koji je sa kasnijim sezonama Voyagera pomalo izgubio na inovativnosti i misteriji, J. J. Abrams je svojim filmovima ubrizgao novi život, a oni su poslužili i kao reboot serijala.

Bez obzira na to šta mislili o tim filmovima, najava nove serija je upravo ono što su svi fanovi ovog bogatog SF univerzuma godinama čekali.

Premijera nove Star Trek serije je najavljena za januar 2017. godine, a emitovat će se na CBS-ovom video streaming All Access servisu. CBS Studios International će biti zadužen za međunarodnu distribuciju.

Producent serije će biti Alex Kurtzman, jedan od scenarista Abramsovog Star Trek reboota i Into Darknessa. O glumačkoj postavi se za sada ne zna ništa, ali CBS je već najavio da će serija predstaviti nove likove, nove civilizacije i svjetove, a sve uz dramatično kontempliranje o problemima stvarnog svijeta, po uzoru i na prijašnje Star Trekove.

Serija nije povezana sa nadolazećim filmom Star Trek Beyond.

1/1