...ili barem probajte

Microsoft je krajem prošle sedmice objavio kako je njihov Windows App Studio softver za kreiranje aplikacija sa podrškom za Windows 10 Store konačno izašao iz previewa, tako da ga sada svi zainteresovani korisnici mogu downloadovati i okušati se u kreiranju jednostavnih Windows 10 univerzalnih aplikacija - i to bez potrebe da pišu bilo kakav kod.

Korisnici svoje aplikacije mogu prijaviti za Windows Store direktno kroz Dev Center, a kompletan proces od njih neće zahtijevati da koriste Visual Studio.

Osim toga, nova verzija Windows App Studio softvera donosi i podršku za kreiranje posebnih "paketa" za Windows Store (koji uključuju i automatski kreirane screenshotove aplikacije koji će se prikazati na Storeu), simulator full screen prikaza aplikacije, editor za Live pločice za kreirane aplikacije, kao i nekoliko drugih noviteta, uključujući napredne editore tema i ikonica, te poboljšan korisnički interfejs u kreiranim aplikacijama.

Kompletnu listu noviteta, zajedno sa njihovim detaljnijim opisima i download linkom za sam Windows App Studio možete pronaći na ovom linku.

1/1