Nakon što su više-manje svi izdavači najavili kako će u prvih nekoliko mjeseci 2016. lansirati gomilu dugo očekivanih naslova, odgode su bile neminovne. A vijesti o prvoj su nam stigle nedavno iz Electronic Artsa, koji je objavio kako će Mirror's Edge Catalyst umjesto u februaru, izaći tek u maju iduće godine.

"Prije nekoliko godina, počeli smo sa radom na ambicioznoj viziji za Mirror's Edge Catalyst. Realizacija te vizije i kreiranje najboljeg mogućeg iskustva je inspirativno koliko i izazovno. I traži vremena," izjavila je Sara Jansson, jedan od producenata igre, te dodala: "Odlučili smo kreirati ogroman grad koji će biti moguće istraživati, pun predivnih pejzaža, veličanstvenih nebodera i misterioznih tunela(...) Mirror's Edge Catalyst će biti potpuno novo igralište sa dubljom pričom - i želimo postići sve naše ciljeve i kreirati najkvalitetniju moguću igru. Zbog toga smo odlučili da Mirror's Edge objavimo 24. maja 2016. godine."

DICE će odgodu od nekoliko mjeseci iskoristiti kako bi dodatno ispolirao igru i kako bi se pobrinuli da finalno iskustvo bude što je više moguće "zabavno, impresivno i pamtljivo".

Mirror's Edge Catalyst stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One, a odgoda nam daje nešto više vremena da uživamo u nekim drugim februarskim igrama, poput recimo Far Cry Primala ili Deus Ex: Mankind Divideda, koji stižu 23. februara - tj. istog dana kada je Catalyst originalno trebao biti objavljen.

1/1