Kako prenosi The Next Web, Microsoft je Office Online i Outlook.com jučer obogatio sa novom opcijom - korisnici ovih servisa tako od sada mogu direktno u njima koristiti Skype video i audio pozive.

Na ovaj način, Redmond se nada kako će korisnicima svojih servisa olakšati kolaboraciju na različitim dokumentima, jer se korisnici više neće morati prebacivati između različitih tabova i aplikacija, već će sa kolegama moći kontaktirati direktno iz samog taba u kojem rade na nekom dokumentu u online verziji Officea.

Također, vrijedi napomenuti kako će korisnici koji se odluče koristiti standardne tekstualne Skype poruke na raspolaganju imati i opciju za povezivanje historije svojih poruka sa dokumentima u Office Onlineu.

Osim veće uvezanosti Skypea i Officea, odnosno Outlooka, Microsoft je svojim korisnicima na Chromeu olakšao i pristup Web Office Suite paketu aplikacija, lansiravši novu Chrome ekstenziju koja omogućava otvaranje različitih Office dokumenata unutar browsera, neovisno od toga da li su pohranjeni na lokalnom disku ili OneDriveu.

Nove opcije za korištenje Skypea u Office Online i Outlook.com servisima je za sada dostupna samo korisnicima u Sjedinjenim Državama, dok se u drugim regijama očekuje uskoro.

1/1