Ostala su još dva dana do Halloweena, povodom kojeg je Adobe svim korisnicima Photoshopa postavio zanimljiv izazov u kojem imaju priliku da testiraju svoje vještine i da se njima pohvale drugim korisnicima.

Radi se o Adobeovom #PsMystery izazovu zasnovanom na space puzzle igri, a vaš je zadatak da riješite misteriju tako što ćete svakog dana do Halloweena otkrivati posebne tragove koji vode do njenog razrješenja.

Radnja igre odvija se u svemiru i u njoj posada svemirskog broda IXS FarStar mora do 31. oktobra ući u Zemljinu atmosferu. Međutim, bitan član tima, pilotkinja Maladie Harbinger, odjednom oboli od neke misteriozne bolesti, a na korisnicima je da prikupe odgovarajuće tragove i izliječe je kako bi posada i brod na vrijeme stigli na Zemlju.

Međutim, da biste sve ovo riješili, potrebne su vam Photoshop vještine. Svaki trag koji bude otkriven, bit će do Halloweena objavljen na Adobeovoj Facebook stranici, a do sada je već objavljeno nekoliko tragova koje možete pogledati ovdje. Na vama je samo da skinete kompleksne višeslojne PSD fajlove koje treba analizirati.


 

1/1