Kao što je i obećao, Warner Bros. je ponovo lansirao Batman: Arkham Knight za PC – ali, umjesto obećanog poliranja igre, ona je ponovo izašla u neoptimizovanom stanju. Štaviše, izdavač je za glatko igranje na Windowsu 10 savjetovao da imate najmanje 12GB RAM-a, kako bi se eliminisalo (ili na zanemarljiv nivo smanjilo) preuzimanje podataka i tekstura sa diska.

Pojedini igrači pojašnjavaju da igra i dalje pati od velikih padova frameratea u određenim scenama. Osim toga, Arkham Knight još uvijek nema dobru SLI i Crossfire podršku.

Izdavač je, osim napomene za Windows 10, objavio da zapravo i dalje radi na igri te da sarađuje sa svojim GPU partnerima na stabilizovanju Arkham Knighta na Windows 7 sistemima, gdje nakon "dužih sesija igranja", a u kombinaciji sa određenim grafičkim karticama, može nastati veliki problem sa igrinim pristupom disku (ovo je privremeno moguće riješiti njenim ponovnim pokretanjem).

Warner Bros. pokušava umiriti ne baš oduševljene PC gamere ponudom besplatnih primjeraka Arkham Asyluma, Arkham Cityja, Arkham Originsa i Arkham Origins Blackgatea svima koji kupe Arkham Knight prije 16 novembra.

1/1