Quake Live je prešao dalek put od puke besplatne verzije Quakea 3 za web browsere, a taj put ga je odveo na Steam, gdje je na igru nakalemljena cijena od 10 eura. Cijena se odnosi samo na nove igrače, a ne na one koji su prethodno skinuli igru preko Steama.

Za one koji imaju "Pro" pretplatu, pak, situacija je malo komplikovanija – oni će se morati obratiti korisničkoj podršci putem zvaničnog Quakelive.com sajta. Detalje možete pročitati u zvaničnom Bethesdinom obavještenju.

Iako se novopostavljena cijena igre ne odnosi na stare igrače, oni su ljuti iz drugog razloga – prelaskom na Steamworks integraciju obrisane su njihove statistike i liste prijatelja, koje su godinama prikupljali.

Kao što možete pretpostaviti, komuna mahom nije oduševljena i upućuje raznorazne kreativno sročene uvrede na račun Bethesde.

Jedna pozitivna stvar koja je proistekla iz svega ovoga jeste činjenica da će eliminisanjem free to playa iz Quake Livea svi igrači koji kupe igru imati jednake mogućnosti i pristup istim sadržajima.

1/1