Ok, vidjeli ste trailere za novi Gran Turismo, interesantni WiLD, novu SF igru kreatora Heavy Raina i saznali ste ko se vraća u Street Fighter, ali vam i dalje nije dovoljno novih igara? Nema problema, jer smo za vas odabrali još nekoliko trailera koje je Sony sinoć objavio na svojoj konferenciji na Paris Games Weeku.

Za početak, tu je nova ekspanzija za odlični Driveclub, koja u igru donosi motore. I što je najbolje od svega, Driveclub Bikes je već sada dostupan za kupovinu, a osim kao ekspanziju za originalni Driveclub, možete ga nabaviti i kao samostalnu igru.

1/1

Osim nove ekspanzije za Driveclub, posebno nas je obradovao i novi trailer za Gravity Rush 2, akcionu avanturu koja vas oslobađa gravitacije na pritisak tipke i koja vas pri tome smješta u predivan open world. Usput, ako ste propustili vijesti sa E3 sajma, Sony će osim Gravity Rusha 2, vlasnicima PlayStationa 4 iduće godine ponuditi i remasterizovanu verziju originalnog Gravity Rusha, koji je do sada bio dostupan samo na PS Viti.

Jedno od iznenađenja sa Sonyjeve konferencije je bila i najava PS4 verzije Tekkena 7, koji će imati i podršku za PlayStation VR, a tu je bilo još nekoliko VR naslova, uključujući zanimljivu kompetitivnu pucačinu RIGS: Mechanized Combat League, novu Crytekovu igru sa dinosaurusima, Robinson: The Journey, ali i horor Until Dawn: Rush of Blood.

Svojih pet minuta na konferenciji je dobio i Horizon Zero Dawn, koji smo mogli vidjeti u još jednom demou sličnom onom sa E3-a, a ugodno nas je iznenadila i najava MatterFalla, nove igre finskog studija Housemarque koji pamtimo po odličnom Super Stardustu i Resogunu.

Na kraju, vrijedi istaći još i najave Boundlessa, open world sandboxa sa fokusom na istraživanje, kao i nove trailere za šareni remake Ratchet & Clanka i neobični Dreams, novu igru Media Moleculea, dok će fanove Uncharteda posebno obradovati premijerni trailer za multiplayer komponentu igre - koju ćemo i sami moći isprobati već u decembru ove godine, za kada je najavljena beta.