Nakon što je napustio Ubisoft, Michael Ancel, kreator Raymana i Beyond Good and Evila, osnovao je novi razvojni tim - Wild Sheep Studio - sa kojim je još u avgustu prošle godine predstavio svoju prvu igru.

Oni sa boljom memorijom među vama će se vjerovatno sjetiti kako je riječ o naslovu WiLD, PS4 ekskluzivi koja nas baca u ogromni open world u kojem ćemo moći preuzeti kontrolu nad bilo kojom životinjom. A sada nam sa Paris Games Weeka stiže i video u kojem možete vidjeti prilično impresivnu gameplay sekvencu iz same igre.

1/1

Naime, nakon što dobije zadatak da dođe do protuotrova kako bi spasio članicu svog plemena koju je ujela zmija, igračev lik prvo preuzima kontrolu nad orlom, sa kojim će uloviti zmiju koja mu je neophodna kako bi pozvao zmijsko božanstvo, a ubrzo potom ćete vidjeti i impresivnog medvjeda, ali i zanimljivog zeca, kojeg je Ancel iskoristio kako bi se prošunjao kroz protivnički kamp.

Iz Wild Sheep Studia obećavaju kako će se svijet igre, "kao što se i očekuje od majke prirode", konstantno mijenjati, te kako će tu biti promjene dana i noći, ali i vremenskih uvjeta i godišnjih doba.

I ne, još uvijek ne znamo kada ćemo tačno zaigrati WiLD, ali hvala što ste nas rastužili sa tim pitanjem.