Polyphony Digital je na upravo održanoj Sonyjevoj pressici na Paris Games Weeku najavio svoju novu igru i prvi Gran Turismo za PlayStation 4 - Gran Turismo Sport.

Kazunori Yamauchi i njegov tim iz Polyphony Digitala će u GT Sportu iskoristiti snagu PlayStationa 4 kako bi igračima ponudili novi grafički i fizički engine, kao i još bolji zvuk, te kako bi kreirali "najrealističniju simulaciju vožnje".

1/1

Pored novog grafičkog i fizičkog enginea, GT Sport će donijeti i još jedan veliki novitet - u saradnji sa organizacijom FIA (Federation Internationale de l'Automobile), Polyphony će u svoju novu igru ubaciti dva online šampionata, čije pobjednike će svake godine očekivati vrijedne nagrade koje dijeli FIA, "u istom maniru u kojem nagrade osvajaju i pobjednici moto-sportova u stvarnom životu".

U prvom od tih šampionata, igrači će se takmičiti za svoju zemlju, dok će se u drugom trkati za svog najdražeg proizvođača automobila.

Više detalja o igri za sada nije poznato - osim podataka kako će podržavati i PlayStation VR, te kako će beta test početi na proljeće iduće godine.