Nakon što vas je Acer iznenadio predstavljanjem vlastitog električnog terenskog vozila, podatak kako tržište tzv. "kuhinjskih" tableta postoji i kako postaje bogatije za novi uređaj ne bi trebao biti neko veliko iznenađenje.

Kako prenosi GSMArena, nakon Alcatela i njihovog OneTouch Xess tableta, na ovo tržište je uskočio i Sony sa svojim Tablet Z Kitchen Editionom, a sada u igru ulazi i Samsung sa svojim Galaxy View tabletom.

Naime, iako ga Samsung još uvijek nije zvanično predstavio, Galaxy View je već dostupan za prednarudžbe sa web stranice Adorama, a riječ je o tabletu sa 18,4-inčnim ekranom Full HD rezolucije i gustoćom piksela od 120ppi.

Osim toga, specifikacije ovog tableta uključuju i Exynos 7580 SoC, 2GB RAM-a i 32GB memorije za pohranu podataka, koju je moguće proširiti dodatnim microSD karticama. Što se tiče kamere, na Galaxy Viewu ćete pronaći tek jednu - i to sa prednje strane uređaja, obzirom da nema smisla stavljati kameru sa stražnje strane 18,4-inčnog tableta.

Na kraju, vrijedi napomenuti i to kako Galaxy View u svom kućištu krije i 5.700 mAh bateriju, a tu bi trebalo biti i posebno postolje kako bi tablet što jednostavnije postavili na neki od svojih kuhinjskih elemenata, gdje ćete mu moći pristupiti prilikom pripremanja večere.

Cijena tableta iznosi 600 USD, a za sada nije poznato kada će tačno stići u prodaju.

1/1