Treći kvartal ove godine se za Google pokazao i više nego uspješan - naime, ova kompanija iz Mountain Viewa je u proteklom kvartalu zabilježila prihode od čak 18,7 milijardi američkih dolara, što je za čak 13% više u odnosu na isti period prošle godine.

Kako prenosi GSMArena, Googleovi web sajtovi su zaradili 13 milijardi dolara od tog iznosa, što predstavlja rast od čak 16% u odnosu na isti period prošle godine.

Što se tiče profita, Google je u proteklom kvartalu zaradio skoro 4 milijarde, odnosno da budemo precizniji - 3,98 milijardi dolara. I baš poput prihoda (kao što ste mogli i pretpostaviti), profit koji je kompanija zabilježila je znatno veći u odnosu na isti period prošle godine, kada je Google zaradio 2,74 milijarde dolara.

"Naši rezultati iz trećeg kvartala pokazuju snagu Googleovog poslovanja, i to pogotovo na polju mobilne pretrage. Sa šest proizvoda koji imaju preko milijardu korisnika globalno, uzbuđeni smo zbog svih prilika koje su ispred Googlea i Alphabeta," izjavio je Ruth Porat, Chief Financial Officer Googlea i Alphabeta.

1/1