Obsidian Entertainment i Paradox Interactive su objavili kako se njihov najnoviji RPG, odlični Pillars of Eternity, od izlaska pa do danas prodao u preko 500.000 primjeraka.

Obsidian i Paradox su u tu brojku uračunali i preko 70.000 igrača i fanova koji su finansirali razvoj igre putem Kickstartera, a istakli su kako je Pillars uspio završiti i na Steamovoj listi najprodavanijih igara godine.

"Svaka od ovih prekretnica, od okončanja naše crowdfunding kampanje, pa do izlaska igre, je nevjerovatan trenutak kada uzmete u obzir odakle smo krenuli," izjavio je šef Obsidian Entertainmenta, Feargus Urquhart, te dodao: "Pillars of Eternity je za mene - i sve ljude koji su učestvovali u njihovom kreiranju - iskustvo koje nam je promijenilo život. Izuzetno nam je drago i stvarno smo počastvovani što znamo da je preko pola miliona ljudi zaigralo Pillarse. Duboko hvala svim našim fanovima i svima koji nas podržavaju."

Obsidian je nakon izlaska igre lansirao i prvi dio njene The White March ekspanzije, a predstavili su i kartašku igru zasnovanu na Pillars univerzumu, kao i nekoliko e-knjiga koje prate avanture likova iz igre.

Usput, naše impresije iz igre možete pronaći na ovom linku (spoiler alert: prilično nam se svidjela!).

1/1