Dragi roditelji, tetke, teče i svi oni koji imate nekog mlađeg kome želite pokloniti nešto zabavno i edukativno, a živite u SAD-u ili Kanadi: obratite pažnju na sjajne programabilne Kamigami robote.

Kamigami roboti izgledaju i kreću se poput velikih insekata, raznobojni su i dijete ih prije korištenja prvo mora sastaviti. Zahvaljujući besplatnoj pratećoj aplikaciji za Android i iOS, povezuju se preko Bluetootha sa vašim uređajima, tako da ih kontrolišete preko smartphonea ili tableta.

Iako naziv Kamigami upućuje na Japan i na vještinu pravljenja origamija, ovi roboti zapravo stižu iz SAD-a.

Kao što ćete i sami moći vidjeti u videu, ovi roboti se jako brzo kreću, kada ih bacite u zrak dočekaju se na noge, a mogu i "dubiti na glavi". Omogućena je i komunikacija između njih, pa više djece zajednički može raditi iste stvari sa Kamigami robotima. Imate izbor između tri modela Kamigami robota, u tri različite boje: Musubi, Inari i Goki.

Inače, Kamigami roboti su prije nekoliko dana predstavljeni kroz kampanju na Kickstarteru, a već je prikupljeno više od 20.000 dolara, od traženih 50.000.

U ponudi na Kickstarteru jedan Kamigami košta 50 dolara, a oni koji ga žele dobiti već u januaru, platit će samo deset dolara više. Nažalost, dostava će se vršiti samo u SAD i Kanadu, ali nije da tamo nema naših ljudi.


 

1/1